kijkmee2      facebook      logohv

Kerkdiensten en reserveren

Beste gemeenteleden,

De PKN heeft een nieuw advies rond houden van kerkdiensten op haar site geplaatst.

Vanaf zaterdag 26 juni kan in kerkdiensten 100% van de capaciteit aan vaste zitplaatsen gebruikt worden voor zover hierbij 1,5 meter afstand tussen de kerkgangers aangehouden wordt. In lijn met het advies van de overheid is samenzang ook weer mogelijk.

De kerkenraad is blij met de versoepeling van de regels en heeft besloten stap voor stap op te schalen. Het aantal beschikbare tickets is verhoogd en wekelijks schalen we verder op en monitoren we of houden aan de 1,5 meter afstand haalbaar blijft.

De indeling van de beschikbare plaatsen in de kerk wordt aangepast wat erop neerkomt dat er tussen de kerkgangers niet 2 rijen maar 1 rij vrijgehouden wordt.

Omdat 1,5 meter afstand houden verplicht blijft dient u 1,5 meter afstand te bewaren in de bank tot kerkgangers die niet tot uw gezin behoren. In de beschikbare rijen mag ook langs het gangpad plaatsgenomen worden. Wel is het daarom verplicht mondkapjes te dragen bij binnenkomst en verlaten van de kerk. Het kan immers zijn dat u iemand die al plaatsgenomen heeft passeert op minder dan 1,5 meter. U dient de aanwijzingen van de diaken van dienst op te volgen en ook bij verlaten kerk 1,5 meter afstand te bewaren. Predikant en ouderling van dienst zijn vrijgesteld van mondkapjesgebruik mits zij zicht strikt aan de 1,5 meter afstand houden.

Het ‘ingetogen’ zingen bij samenzang kan mogelijk al over enkele weken vervallen zodat er dan weer zoals altijd gezongen kan worden. De zondagschool en de crèche zijn voornemens na de zomervakantie op te starten.

Nadere en actuele informatie is steeds op deze website te vinden.

Reserveren van uw ticket

Via onderstaande links kunt u een zitplaats reserveren. U hoeft voor kinderen tot en met 12 jaar geen ticket te boeken. Kunt u niet zelf, of met hulp van anderen, digitaal een zitplaats reserveren dan mag u bellen met de scriba Joop Branger.

Wilt u uw ticker annuleren of teruggeven? klik dan hier voor de instructie

Reserveer hieronder uw ticket

Augustus