Kerkrentmeesters

Download hier de begroting 2022

Kerkrentmeesterschap

Het college van kerkrentmeesters heeft in zeer ruime zin als doel: de mogelijkheden scheppen (faciliteren) van de voortgang van de verkondiging van het Woord van God, door de kerkenraad te voorzien van financiële middelen om zowel personeel als gebouwen op een verantwoorde manier te beheren". Daarbij ligt de nadruk op het inzamelen van de financiële middelen, het beheer van deze financiële middelen en het onderhoud en beheer van de gebouwen ten dienste van de erediensten en alle nevenactiviteiten.

Overzicht van kerkrentmeesterstaken en activiteiten

College
Het college bestaat uit drie kerkrentmeesters die allen als ouderling-kerkrentmeester in de kerkenraad vertegenwoordigd zijn. Uit de ouderling-kerkrentmeesters wordt iemand door de kerkrentmeesters als voorzitter gekozen.
Gezamenlijk hebben de kerkrentmeesters in samenwerking met de gehele kerkenraad de taak om de gemeente te bouwen en de eredienst in stand te houden.
Daarnaast worden een aantal primaire taken verdeeld onder de kerkrentmeesters. Deze zijn: secretariaat, algemene en financiële zaken, bouw en onderhoud, gemeentegebouw en eredienst. Het college wordt verder bijgestaan door een gemeentelid die de kerkelijke administratie verzorgt.

Taken
De zorg voor alle stoffelijke aangelegenheden van de gemeente, voorzover niet van diaconale aard, is toevertrouwd aan het college van kerkrentmeesters.

Het college van kerkrentmeesters bestaat momenteel uit:

Voorzitter: Gerrit van der Neut
Secretaris: Cees Veerhoek
Penningmeester: Lesley Freeke

Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer u ons financieel wilt steunen., dan is uw bijdrage van harte welkom.

Algemene betalingen aan de kerk lopen via rekening nummer NL04RABO0373734387 (geef duidelijk bij de omschrijving aan voor welk doel u geeft)

Voor de bijdrage kerkbalans betalingen is rekening nummer NL23RABO0373734433 beschikbaar.

 

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2022 (klik hier voor de disclaimer)