luistermee3 kijkmee2      facebook      logohv

Vlaamse avond

Op zaterdag 29 juni kwamen we samen in het trefpunt. Een groep gezellige mensen heeft met dank aan de Thuisfrontcommisie kunnen genieten van een heerlijke Vlaamse maaltijd.

vlaamse

De avond had een informatief doel en daarom hebben Miguel en ik samen een presentatie en overdenking gegeven over onze afgelopen twee jaar in België en over  onze werkzaamheden/studie. Hier nog even de korte samenvatting van de presentatie:

Studie Miguel

Het hoofddoel van ons verblijf in België is de studie van Miguel. Hij studeert een master in Theologie op de ETF in Leuven. Hij heeft zijn schakeljaar met succes afgerond en probeert op het moment hard te werken om zijn eerste masterjaar af te  ronden. Dit is echter niet makkelijk en een echte uitdaging. Miguel gaat hierin zijn weg, maar heeft op de Vlaamse avond aangegeven dat hij het zwaar vindt en dat God hem in dit proces vormt en hij ook doorheeft wat de dingen zijn waar hij in zijn eigen leven aan mag werken. Ook in relatie met God. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor Miguel, maar ook voor mij als zijn vrouw.

Alive and Kicking

Hiernaast hebben we de mogelijkheid gekregen om samen de tienergroep van de plaatselijke kerk te leiden. Dit is een groep met verschillende achtergronden en het is ontzettend mooi om hen te zien groeien en met hen te wandelen.

Cherut

Ik ga iedere week één volle dag naar Antwerpen om hier mee te werken als vrijwilligster bij de organisatie Cherut. Dit is een organisatie die contact legt met vrouwen die betrokken zijn bij prostitutie of in andere kwetsbare situaties hebben gezeten/zitten. Hier mag ik optrekken met de Spaanstalige vrouwen. In de ochtend volgen we samen met de vrouwen die willen een bijbelstudie en een tijd van gebed, in de middag vertaal ik de maatschappelijk werkster tijdens gesprekken en/of counseling. Daarnaast is het vooral praktisch aanwezig zijn en extra klusjes aanpakken.

Af en toe komen er vrouwen voor een weekendje of weekje bij ons thuis (niet altijd maar dit gebeurt af en toe). Op deze manier zijn we als hele gezin betrokken bij de dames.

PEGO

Ik werk daarnaast op het moment twee dagen als Protestants-Evangelische Godsdienstleerkracht op twee scholen. Dan zijn er een paar kinderen per klas die les krijgen uit de Bijbel. Ouders kunnen kiezen voor welke levensbeschouwing ze willen gaan (Protestants, Katholiek, Islam, Vrijzinnige Humanisme etc.) Ik volg hier nog wel een studie voor; 1 zaterdag per maand.

Connectie met de buurt

Door middel van kleine activiteitjes proberen we families van de school van de kinderen of mensen die in de buurt wonen te dienen.

Maar ook door mee te helpen met activiteiten vanuit de kerk of andere organisaties (eind aug. is er weer een programma in een AZC bijvoorbeeld, of met de schoonmaakactie in de buurt). We geloven dat door mensen te dienen je een stukje van Gods liefde kan laten zien. Niet om wat we doen, maar om wie Hij is... Het is een voorrecht dit te kunnen doen!

We beginnen uit te kijken naar de toekomst, en hopen richting te gaan zien en vinden voor waar God ons leidt... Maar we willen niet vergeten in het heden te leven en te omarmen.

Bedankt voor al uw belangstelling! Bedankt voor de organisatie van de geweldige TFC en iedereen die is gekomen!

Miguel en Desiré