luistermee3 kijkmee2      facebook      logohv

Een hartelijke gelukwens gaat uit naar het echtpaar Treur-De Zeeuw. Op
22 april zal het 40 jaar geleden zijn dat zij met elkaar in het huwelijk
traden. Zij wonen op het Breeveld 28, 3445 BB Woerden. We wensen hen met
hun kinderen en kleinkinderen een dankbare dag toe, ook al zal die
anders zijn dan gepland. We danken met hen de Heere God, Die hen veel
zegeningen in hun huwelijk gegeven heeft en hen door moeilijke dagen
heen bewaard heeft. We wensen hen voor de toekomst Gods zegen toe.
F. Heikoop.

05-05-2020 Ons (gemeente)leven in Corona tijden
De laatste keer dat ik een ‘normale’ kerkdienst van onze gemeente bijwoonde was op 11 maart, op biddag. Op internet las ik het volgende over biddag (EO): “Biddag kun je zien als een reminder. Het lijkt wel alsof we de touwtjes in handen hebben en zelf alles kunnen regelen, maar eigenlijk zijn we ontzettend afhankelijk van anderen, van de omstandigheden, van God. Biddag is een oefening in bescheidenheid. Je bent maar een klein radartje en dat is genoeg.” Dat we afhankelijk zijn van anderen, van de omstandigheden en van God beseffen we op dit moment denk ik beter dan toen op 11 maart, in de tussentijd is ons (gemeente)leven flink veranderd.
Naast dat we de kerkdiensten op een heel andere manier moeten meemaken is ook het gemeente zijn heel anders dan normaal. Er zijn geen wijkkringen, geen vergaderingen, geen wijkbezoeken en op straat en in de kerk kom je elkaar ook nauwelijks tegen. Ik merk dat ik dit mis en ben daarom dit stukje gaan schrijven. Op deze manier wil ik wat delen over wat me bezig houd. Ik ben ook benieuwd hoe dat bij andere gemeenteleden is.

Veranderingen in het dagelijkse leven
Het dagelijkse leven is voor mij flink veranderd. Normaal gesproken rij ik vier dagen per week naar kantoor en naar klanten en nu ben ik al die dagen thuis aan het werk, op zolder. Tussendoor vlieg ik af en toe een uurtje naar beneden om te assisteren met schoolwerk en onze vier kids in het gareel te houden, wat voor mijn vrouw Renske ook een flinke uitdaging is. In de avond hebben we weer wat tijd om bij te komen want de avonden zijn leger en ook in het weekend is het vaak rustig.

Wat mis ik en waar geniet ik juist van?
Laat ik eens beginnen met de dingen waar ik extra van geniet, die zijn er toch ook. Zeker in het begin kon ik het wel waarderen dat de agenda niet zo vol meer was! Daarnaast ben ik veel (24/7) bij mijn gezin waardoor ik merk dat de band met elkaar nog sterker wordt. Daarnaast is er meer tijd om te wandelen en te genieten van het mooie weer en de natuur. Wat ik mis is het contact met familie en vrienden en er af en toe lekker op uit gaan. Daarnaast mis ik het om in kerk zelf de diensten mee te maken. Heel mooi dat er veel digitaal kan (Kerk TV, zondagschoolwerkjes en digitale collecte) maar toch voelt het anders dan dat je met elkaar in de kerk zit, samen zingt en samen naar de preek luistert. Ik ben benieuwd hoe anderen dit ervaren.

Bemoediging
“Ieder die van dit (aardse) water drinkt zal weer dorst krijgen, maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.” (Johannes 4: 13b – 14).
De Samaritaanse vrouw waar het in dit verhaal over gaat zocht het geluk voor haar leven in wereldse dingen. Voor veel mensen is dit waarschijnlijk herkenbaar. Deze wereldse dingen vervullen uiteindelijk echter niet ons hart zoals God dat kan doen. Juist in deze tijd wordt ik hier meer bij stil gezet omdat veel wereldse dingen op losse schroeven staan. Laten we ons daarom richten op wat God ons kan geven, dit verandert namelijk nooit en bij Hem kunnen we altijd terecht. En Zijn liefde die we dan ontvangen kunnen we gebruiken om anderen weer te bemoedigen.

Oproep!
Naast dat ik het leuk vind om op deze manier eens wat te delen hoop ik dat anderen dit ook gaan doen! Ik ben benieuwd hoe anderen deze tijd ervaren, hoe ze het gemeente zijn ervaren en al het andere wat gemeenteleden bezig houd! Daarom de oproep om ook een stukje te schrijven. Dit mag uiteraard kort of lang en kan over van alles gaan. De kopjes hierboven kun je eventueel gebruiken maar je kan ook zelf onderwerpen bedenken.
Je kan je stukje op Facebook plaatsen onder de Hervormde Gemeente Harmelen groep of je kan het laten plaatsen op de website, graag dan een e-mail sturen naar Joost de Visser (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Mocht je hierover graag een stukje in de Op de Hoogte willen plaatsen dan is dat ook mogelijk. Ik hoop op veel reacties! Voor diegene die nog niet in de Facebook groep zitten; van harte uitgenodigd! Mocht je hier technische hulp bij nodig hebben, laat het gerust weten.

Als laatste wens ik iedereen gezondheid en bovenal Gods zegen toe!

Mark Oskam
Evangelisatie ouderling

PS. vergeet ook niet om de enquête in te vullen, zijn maar 5 vragen en kost je/u een paar minuten