luistermee3       facebook      logohv

Op de verkeerde baan... > weblog Ina

OP DE VERKEERDE BAAN…

Een paar weken geleden haalde ik een collega/vriendin op van het station in Vleuten. Al pratend reden we in de auto weg bij het station, in de richting van winkelcentrum Vleuterweide, waar we zouden lunchen. Bij de verkeerslichten wachtte ik keurig voor het rode licht en toen dat plaats maakte voor groen, stak ik de weg over en reed de wijk in. Nog steeds druk pratend, natuurlijk. Al na enkele tientallen meters gebeurde er iets: van de tegengestelde richting naderde een bus, de chauffeur seinde met zijn lichten naar me en in het passeren, maakte hij een of ander vaag gebaar met zijn hand. ‘Wat wil je, man!’ mompelde ik en zonder ons gesprek te onderbreken reed ik verder.

Maar opeens besefte ik wat er aan de hand was, ik reed op de busbaan! Bij het oversteken had ik niet zo goed opgelet en was niet de gewone weg, maar de busbaan opgereden. Nu was dat niet zo dom als het lijkt, want net voor het verkeerslicht, werd het verkeer een stukje over de busbaan geleid. Maar ja, bij het oversteken had ik natuurlijk de gewone weg weer moeten kiezen. En eenmaal op die busbaan, kon ik niet direct terug naar de weg. Natuurlijk kwam er inmiddels ook een bus achter me rijden, die ook al zo nodig met zijn lichten moest seinen en ten overvloede nog eens flink toeterde. Even kreeg ik toch wel een gevoel van lichte paniek, help, wat nu…? Er was uiteraard maar één oplossing: doorrijden tot de volgende kruising en daar de busbaan verlaten. En dat deed ik dan ook, ik kreeg nog een boze claxon toe van de achter me rijdende buschauffeur. Beetje overdreven, als je het mij vraagt. Maar ja, misschien had hij slecht geslapen of zo.

Wat is nu de grap van het geheel? Zolang die busbaan daar ligt, roep ik regelmatig: ‘Eigenlijk wil ik gewoon een keer over die busbaan rijden met de auto, gewoon vanaf het begin tot aan het einde, in de wijk Veldhuizen. Misschien moet ik het gewoon een keer doen.’ Mijn man wijst me dan op de boete, die ik ongetwijfeld krijg als de politie me ziet gaan, en dus had ik die snode plannen nog nooit uitgevoerd. Voor het geld van zo’n boete kun je beter een keer lekker gaan eten, nietwaar?

En nu, wat is de les hieruit? Je kunt beter in het rechte spoor, oftewel op de goede baan, blijven. En nog een: Het begeren is altijd meer dan het hebben…

rechteweg

 

 

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2017 (klik hier voor de disclaimer)