luistermee3       facebook      logohv

Raadsels > weblog Ina

Velen van u zullen het herkennen. Je vult de wasmachine met vuile was: shirtjes, sokken, een paar overhemden. Waspoeder erbij, programma instellen en draaien maar. Een poosje later is de was klaar, je maakt het deurtje open en hangt de verschillende kledingstukken op of stopt ze misschien in de droger. Als de trommel van de wasmachine leeg is, hangt alles aan de lijn, denk je…. Tot zover heel gewoon, een handeling die we heel wat keren doen in ons leven. Maar dan!

De volgende dag haal je de inmiddels droge kleding van de waslijn of plukt het uit de wasdroger, de shirtjes vouw je op, overhemden leg je wellicht klaar om gestreken te worden en de sokken doe je netjes per paar in elkaar. En dan gebeurt het: JE HOUDT EEN SOK OVER! Dat is toch raar? Je weet zeker, dat je eergisteren twee blauwe sokken droeg, je weet zeker dat je er twee in de wasmand en deed en ook dat je er twee in de wasmachine hebt gestopt, toch…

sokken-vermist

Een tijdje geleden las ik ergens een goede tip: als je een sok overhoudt, leg hem dan gewoon ergens apart, naast de wasmachine of onder in je kast en je zult zien, binnen de kortste keren kom je die andere weer tegen. Ik volgde die goede raad dus op, mikte af en toe een eenzame sok in een mandje naast de wasmachine. Vanochtend haalde ik een grote oogst droog wasgoed van de lijn, waaronder ook een heel stel sokken in allerlei tinten grijs, bruin en beige. O ja, dat mandje! Ik viste er drie verschillende beige sokken uit en legde ze bij de andere op te vouwen was. Nu zou alles goed komen!

Maar nee hoor, nadat de meeste sokken zich verenigd hadden tot een paar, hield ik VIER sokken over in diverse beige/bruine tinten, maar net allemaal verschillend… Nu vraag ik u toch, HOE KAN DIT ???

Ach nee, ik weet het, dit zijn niet direct levensvragen die je verwacht op de site van een kerk. Maar ja, een huisvrouw is ook maar een mens, toch? En ik las juist gisteren iets in het boek Spreuken over de gaven van een goede huisvrouw, dus…. Iemand misschien de gouden tip die me wat dichter bij dat ideaalbeeld kan brengen? Of kunnen we misschien eens een sokken-ruilbeurs organiseren om al die eenzame kledingstukken een nieuwe toekomst te bieden…. 

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2017 (klik hier voor de disclaimer)