luistermee3       facebook      logohv

Na het kerstfeest > weblog Ina

En daarna zijn ze naar de kerststal gegaan, ze hebben het kindje Jezus gezien, ze hebben aanbeden. Wat een verwondering en blijdschap! Toen ze eindelijk weer terugliepen naar hun schapen, zullen ze er ongetwijfeld nog over hebben nagepraat met elkaar: wat bijzonder allemaal! Maar daarna? Hoe zullen de volgende dagen, weken, de volgende maanden geweest zijn? We weten het niet, er staat niks over in de bijbel. Is hun leven blijvend veranderd na de ontmoeting met Jezus, of zouden ze weer zijn terug gezakt in het gewone leven van elke dag? En dat zou misschien ook niet zo vreemd geweest zijn, het duurde nog dertig jaar voor Jezus weer van zich deed spreken.

Taize glas in lood 3 wijzen


Ook wij hebben weer Kerstfeest mogen vieren. Wellicht een of meerdere diensten of vieringen meegemaakt, het Ere zij God gezongen. We hebben stil gestaan bij het kind Jezus, gebeden en aanbeden, verwondering en blijdschap gevoeld. Daarna zijn we weer terug gegaan naar ‘onze schapen’, het leven van elke dag. De kerstversieringen zijn weer naar zolder of in de kast, het dagelijkse leven herneemt zijn loop.

Maar is mijn leven, uw leven, blijvend veranderd door dat Kind? Door het vieren van het Kerstfeest?  Wij weten veel meer dan die herders, wij weten hoe het verder is gegaan met dat bijzondere kind, zijn gang naar het kruis, zijn opstanding en zijn terugkeer naar de Vader. Wij hoeven geen dertig jaar te wachten, voor we weer over Hem horen. Wij hebben dus, nog veel meer dan de herders, alle reden om het feest dat we vorige maand vierden, nooit meer te vergeten! Het kerstfeest is voorbij, maar het leven is na zijn geboorte nooit meer hetzelfde geweest!

 

 

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2017 (klik hier voor de disclaimer)